Zoeken in deze blog

maandag 4 september 2017

3,2,1 Spareribs

Heerlijke spareribs die boterzacht zijn en je zo van het bit afzuigd... klinkt aanlokkelijk en is écht vele malen lekkerder dan in water voorgekookte spareribs die daarna met een laagje marinade nog even op de bbq gaan. Dus  steek aan die rookoven of weber en gaan  met die spareribs!

Nodig:
dik bevleesde spareribs
Droge rub (zie mijn pulled pork recept)
Een goede bbq saus
Honing
Appelsap
Alu en plastic folie

Bereiding:
Eigenlijk is het doodsimpel. Je begint met
Het schoonmaken van de spareribs door het vlies van de onderkant te trekken. Even een beginnetje maken met een mesje en hup je trekt zo het vlies eraf. Dan wrijf je ze goed in met de rub en pakt ze per stuk stevig in plastic folie. En hop 24 uur de koelkast in om te marineren.

De volgende dag stook je de rookoven op tot 110 graden, ik raad aan om een goede kwaliteit kokosbriketten te gebruiken dan hoef niet meer bij te stoken. 


Leg de spareribs op van die aluminium folie lekschalen op het rooster (bij bbq indirect, du niet boven het vuur!) en begin met stap een van het proces 3 uur garen op 110 graden.


Na drie uur haal je ze voorzichtig uit de rookoven en pak je ze per stuk in een dubbele laag aluminium folie. Niet te strak en de folie moet heel blijven. Vouw er een door zak van en doe er een 1-2 eetlepels appelsap bij. Goed dicht en terug in de rookoven voor stap 2. Je laat de ribs nu 2 uur stomen in hun eigen vocht op 110 graden.

Na twee uur haal je ze er weer uit, voorzichtig de folie eraf, giet het sap in een kommetje en leg ze weer op de folie schaaltjes.
Je mengt nu 200 ml bbq saus met 3 eetlepels honing en een lepel op 5-6 van de vleessappen. Daarmee lak je de de ribs met een kwastje prachtig af, beetje dik mag best.

En dan gaan ze voor de laatste stap terug in de rookoven om nog 1 uur op 110 graden te garen en stevig te worden.

Als je deze stappen aanhoud heb je gegarandeerd de lekkerste spareribs ever! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.