Zoeken in deze blog

zondag 28 februari 2021

Low Carb American Pancakes

Bij kikkererwten denk je niet direct aan pannenkoeken en aan ontbijt. Toch werkt dat prima! Mijn vrouw wilde  wat minder koolhydraten eten en een van de recepten die ik na wat try en error heb uitgevogeld zijn deze pannenkoeken. Heerlijk als ontbijt!


Wat heb je nodig voor 5 á 6 pannenkoekjes

  • 3 opgehoopte eetlepels kikkererwtenmeel
  • 2 opgehoopte eetlepels bloem
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract 
  • Twee eetlepels Erythritol (suiker vervanger)
  • 2-3 scheutjes melk
  • 2 eieren (gesplitst)
Bereiden:

Meng eerst alle droge ingrediënten met een garde door elkaar in een kom. Splits de eieren, dooiers in het beslag, eiwit apart in een schone kom.

Meng de dooiers met de garde door het meelmengsel en doe er een paar scheuten melk bij totdat je een glad en lobbig beslag krijgt, zo dik als yoghurt. Goed kloppen, we willen geen klontjes. Klop dan de vanille er door en laat even staan, terwijl je de eiwitten met een schone mixer stijf klopt, tot er dikke strepen ontstaan en je de kom op zijn kop kunt houden.

Doe het eiwit nu bij het beslag en roer rustig door tot een geheel. Je hebt nu een lichtgeel beslag, met de consistentie van custard of slagroom.




Bak in roomboter steeds kleine pannenkoeken, 1 soeplepel beslag in de pan doen, beetje bewegen, maar niet helemaal uitvloeien. Ongeveer 15-20 cm Ø.



Draai ze om als ze nog een beetje nat zijn van boven anders worden ze te donker. Je kunt even de onderkant checken voor je draait.

Lekker met een beetje suikervrije jam!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.