Zoeken in deze blog

donderdag 1 november 2012

Knolselderij puree

Knolselderij is een heerlijke groente die goed past bij winterse gerechten. Ik maak er graag een puree van die bijvoorbeeld goed combineert met rode kool, stoofvlees en hachee.

Benodigdheden:
1 Knolselderij
3-4 middelgrote kruimige aardappelen
Een klontje (room) boter
Scheutje warme melk
Versgeraspte nootmuskaat
Peper en zout uit de molen

Bereiden
Schil de knolselderij en de aardappelen, en snijd ze in stukken van 4 bij 4 cm.


Doe ze in een pan en vul deze met koud water tot de stukken half onderstaan. Met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar koken.

Afgieten, klontje boter erbij en stampen met een puree stamper (nooit een staafmixer gebruiken als je puree maakt!!!). Voor een lekker romige /luchtige puree klop je er met een mixer een scheut warme melk door. En tenslotte goed op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.