Zoeken in deze blog

donderdag 1 november 2012

Rode kool met appel

Ouderwets lekker natuurlijk, verse rode kool met appel en ook helemaal niet moeilijk. Ik kook 'm graag heel langzaam gaar zodat alle smaken goed bij elkaar komen. Lekker met hachee of stoofvlees.


Benodigdheden:
1 rode kool
2 kleine uien
2 zoet-zure appels
4-6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 eetlepels rode wijnazijn
Een scheutje rode wijn
Suiker
Peper & zout uit de molen



Bereiden:
Snijd de kool, ui en appel in kleine stukjes.Neem een ruime kookpan en doe daar een scheutje koud water in, zo'n 3mm max. Maak lagen in de pan; Begin met een derde van de kool daarop de helft van de ui, en dan de helft van de appel. Doe dit nog een keer en sluit af met het laatste deel rode kool.


Doe de laurier en de kruidnagels in een thee-ei, maak met je vinger een gat in het midden van de pan en stop daar het ei. Giet een scheut rode wijn en de azijn over het thee-ei en dek alles weer af met de rode kool.
Zet nu op een sudder plaatje op laag vuur op en laat in 2-3 uur heel langzaam garen. Als alles gaar is kun je een paar lepels suiker toevoegen als je houdt van zoete rode kool, en afkruiden met peper en zout uit de molen.
Oma zal trots op je zijn, eet smakelijk!