Zoeken in deze blog

vrijdag 22 november 2013

Vegetarische curry met groene erwten

Deze vegetarische curry heb ik bedacht en bereid met ingrediƫnten en kruiden die ik nog in huis had. Vlees hoeft niet elke dag voor mij en gedroogde peulvruchten zoals groene erwten zijn rijk aan eiwitten. Lekker en gezond!

Ingrediƫnten:
1 theelepel koriander zaad
1 theelepel komijn zaad
1 theelepel venkel zaad
1 theelepel fenegriek
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel kerrie marsala
0,5 theelepel gemberpoeder
1 mespunt kardemom poeder

2 uien
2 tenen knoflook
3 tomaten
2 gember bolletjes
1 rode paprika
150 ml pasata (gezeefde tomaten)
1 kleine rode peper
1 bosje peterselie
200 ml groentebouillon van tablet
4 aardappelen (vastkokers)
1-2 eetlepels honing
1-3 eetlepels citroensap
3 eetlepels geraspt Santen blok
Peper en zout uit de molen

250 gr gedroogde groene erwten


Bereiden:
Week de erwten 8-10 uur in koud water, kook ze in ruim kokend water gaar in 40-50 minuten. Giet af en houd apart.

Rooster het de fenegriek, het venkel, komijn en koriander zaad in een droge koekenpan. Als het al omschuddend flink kleurt en geurt giet het zaad over in een stenen vijzel en vermaal het tot een fijn poeder. Meng daar de kerrie marsala, paprika, gember en kardemom poeder door.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een gietijzeren kookpan, en fruit daarin de gesnipperde ui, knoflook en gember. Voeg de droge kruidenmix toe en bak even kort mee.

Voeg de pasata toe en bak even mee om te ontzuren. Doe de; bouillon, paprika (in blokjes), gehakte rode peper, aardappel (geschild en in dobbelsteentjes) in de pan erbij en roer goed om en breng aan de kook. Voeg de erwten, honing, het citroensap en de geraspte santen toe en kook op laag vuur onder af en toe roeren tot de aardappel dobbelsteentjes gaar zijn.


Lekker met meergranen rijst en een frisse bladsalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.