Zoeken in deze blog

zondag 17 november 2013

(H)eerlijke Hachee

De winter komt er weer aan, gauw donker, openhaard aan en genieten van eerlijke ouderwetse Hollandse kost zoals uien hache, lekker met rode kool en gekookte piepers. En dan natuurlijk met mooie pure ingrediënten en zonder veel te zoute gevriesdroogde kruidenmixen vol E-nummers 😃

Ingrediënten:
700 gr rib of sucade lappen
1 kg uien
3 eetlepels roomboter
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn
1dl runder bouillon van tablet
Peper en zout uit de molen

Bereiden:
Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Snijd het vlees in dobbelsteentjes, doe het in een schaal en kruid flink met peper en zout uit de molen.

Zet een gietijzeren braadpan op hoog vuur, als de pan na een paar minuten goed heet is smelt dan 1,5 eetlepel boter, voeg een eetlepel olie toe en laat het goed heet worden. Voeg nu ineens alle uien toe en fruit op hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, tot ze goudgeel /goudbruin kleuren. Schep de uien dan uit de pan en houd apart.

Doe nu de rest van de boter en olie in de pan en laat op hoog vuur goed heet worden. Bak het vlees hierin in 10 minuten bruin.

Doe dan de uien erbij en schenk de bouillon erover. Schep alles goed door elkaar. Zet de pan op het kleinste pitje op een sudder plaatje en laat het onder af en toe roeren (én proeven) in 2-3 uur gaar stoven, tot het vlees uit elkaar valt.
Ongeveer een half uur voor het einde van de kooktijd de azijn erdoor roeren.

Tenslotte nog even afkruiden met peper en zout uit de molen en smullen maar!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.