Zoeken in deze blog

donderdag 20 februari 2014

Stamppot Spruitjes met Kaas en Karwijzaad

Ik ben zelf dol op een goede stamppot! Boerenkool, zuurkool hutspot noem maar op, allemaal heerlijk én makkelijk (en weinig afwas is natuurlijk ook fijn). Dit is mijn variant met spruitjes, ook lekker!

Ingrediënten:
1000 gram schone spruiten
750 gram kruimige aardappelen
2 eetlepels karwijzaad
150-200 gram oude kaas
150 ml warme melk
50 gram roomboter
Vers geraspte nootmuskaat
Peper en Zout uit de molen

Bereiden:
Schil de aardappelen snijd in gelijke stukken. Doe ze in een ruime pan en zet ze 2/3 onder water met zout. Op het vuur met die pan, en zodra het water kookt leg je de schone spruiten er bovenop zodat ze lekker meestomen.

Als de aardappelen en spruiten na ongeveer 20 minuten beetgaar zijn gekookt, giet je ze af en je stampt met een stamper fijn. De de boter en melk er bij en nog even stampen en mengen tot een mooie stamppot (voor puree nooit een mixer of staafmixer gebruiken, tenzij je behangplaksel wilt eten...) Het hoeft ook niet helemaal glad te zijn, er mogen best wat stukjes inzitten.

Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan (ik heb een heel kleintje daarvoor), en vermaal het komijnzaad in een vijzel tot poeder . Meng het geurige poeder en de geraspte kaas door de stamppot. Breng daarna goed op smaak met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.

Lekker met een (eigengemaakte) slagersrookworst, een gebakken braadworstje of een uitgebakken speklapje. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.