Ingredienten:
500 gr rund of lamsgehakt
1 kleine ui (geraspt)
2 tenenknoflook (geraspt)
1 theelepel Pul Biber (rode peper vlokken)
2 theelepels kaneel
3 theelepel komijnzaad
1 theelepel zoet paprika poeder
1 eetlepel olie
1 handvol verse munt blaadjes
1 handvol verse korriander
2 citroenen in kleine partjes
Peper en zout uit de molen
Bereiden:
Doe het gehakt in een kom en werk het los met een vork zodat je goed kunt mengen.
Rasp de ui en knoflook in de kom en vermeng met het gehakt.
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het geurt en kleurt. Vermaal het dan in een vijzel tot poeder. Meng daardoor de kaneel, de pepervlokken en het paprika poeder. Werk met een vork dan de kruidenmix door het gehakt.
Hak de verse munt en koriander fijn en meng samen met een lepel olijfolie door het gehakt mengsel. Afkruiden met zout en peper uit de molen, afdekken en zeker 3-5 uur in de koelkast laten rusten.
Draai van het gehakt nu balletjes ter grootte van een pingpong bal, en druk die plat. Vorm ze dan tussen duim en wijsvinger tot een ovaal die overal even dik is.
Lekker op een houtskool barbecue roosteren en met wat verse citroenpartjes serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf een reactie of stel een vraag.