Ingrediƫnten:
500 gr runderschenkel (let op dat er veel vlees aan zit, mag best een dikke zijn)
150-200 gr rookspek (stukje)
300-400 ml bier
1 eetlepel bloem
2 uien in halve ringen
2 laurierblaadjes
2 eetlepels verst tijmblaadjes
Een flinke handvol champignons in vieren
1,5 eetlepel Franse mosterd
1 eetlepel balsamico azijn
2 volle eetlepels roomboter
scheutje olijfolie
Peper en zout uit de molen
Bereiden:
Smelt een lepel roomboter in een gietijzeren braadpan, doe er een scheutje olijfolie bij en verhit tot de boter bruin is. Bestrooi de schenkel(s) met peper en zout en bak ze op hoog vuur aan beide kanten goud bruin.
Neem ook deze weer uit de pan op een bord. Bak in het braadvet de halve uienringen, wanneer ze beginnen te kleuren doe je de champignons en de tijmblaadjes erbij. Bak nog even door en smelt nog een lepel roomboter in de pan erbij.
Voeg een flinke eetlepel bloem toe en bak die even mee. Blus de jus nu af met het (koude) bier en meng tot een mooie saus ontstaat. voeg nu het spek, de mosterd, laurier en het balsamico azijn toe, even goed roeren en dan de schenkel voorzichtig in de pan erbij.
Aan de kook brengen die handel en het vlees in zo'n 2,5 uur op heel laag vuur en een sudderplaatje boterzacht laten worden. Af en toe voorzichtig roeren, en als de merg zacht is deze met de achterkant van een houten lepel uit het bot in de jus duwen.
Ik serveer er nieuwe aardappeltjes en sperziebonen bij, maar je kunt het natuurlijk met van alle combineren.
probeer het en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf een reactie of stel een vraag.