Zoeken in deze blog

dinsdag 27 mei 2014

Raapstelen met Tagliatelle

Mei is een prima tijd om te genieten van een groente die je minder vaak op tafel ziet, maar toch echt heerlijk is: raapstelen! Je kunt ze gebruiken in stamppot of salade, in dit recept verwerk ik ze in een saus voor bij de pasta.

Ingredienten:
500 gr raapstelen
200 ml crème fraise
2 uien
2 tenen knoflook
1-1,5 eetlepel groene pesto
100 gram zachte geitenkaas
Scheutje olijfolie
300-400 gr tagliatelle (biologische volkoren)
Peper en zout uit de molen

Bereiden:
Kook de pasta in kokend gezouten water 'al dente'.

Ondertussen fruit je in een braadpan de ui (in halve ringen) en de gehakte knoflook in een scheut olijfolie. Voeg de gewassen en grof gehakte raapstelen toe (de worteltjes wel ff afsnijden), en bak even mee tot ze slinken.
Voeg de crème fraise en de geitenkaas toe, en verwarm onder 
Rustig omscheppen tot de kaas is opgelost en de saus heet is. Afkruiden met peper en zout uit de molen.

Giet de gare pasta af, uitlekken en serveer in een diepbord met de raapstelen saus erover.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.