Zoeken in deze blog

dinsdag 20 mei 2014

Risotto met Garnalen en Rucola

Risotto verveeld nooit, mij in ieder geval niet. Als je de basis beheerst kun je eindeloos variƫren en experimenteren. Onderstaand recept is daar een voorbeeld van, maar vervang de garnalen gerust door rivier kreeftjes of de rucola door raapstelen, be creative!

Ingrediƫnten:
400 gr risotto rijst
2 uien
2 tenen knoflook
1-1,2 liter groente bouillon
250 gr gepelde, gekookte garnalen
200 gr rucola of eikenbladsla
Een volle eetlepel roomboter
Sap van een halve citroen
Een handvol gehakte bieslook of dille

Bereiden:
Smelt de klont roomboter in een kookpan met dikke bodem (gietijzer is top natuurlijk) en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook aan tot ze glazig zijn, voeg de risotto rijst erbij en bak deze kort mee tot de korrels glanzen.

Voeg dan ineens een liter bouillon toe en breng aan de kook. Blijf regelmatig roeren op matig tot laag vuur totdat de rijst gaar is. Soms wordt het mengsel te droog, en is de rijst nog niet gaar. Dan moet je nog wat bouillon toevoegen, even aanvoelen dus.
Als de risotto klaar is voeg dan de grof gehakte rucola, de garnalen en het citroen sap toe. Warm even kort door, meng 2/3 van de verse kruiden erdoor en afkruiden met peper en zout uit de molen.

Serveer in een diep bord bestrooid met verse bieslook of dille.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.