En vergeet niet voorzichtig te zijn bij het mengen want cake is gevoelig, dus spatelen en nooit mixen!
Ingrediënten:
125 maïzena
125 bloem
250 roomboter
200 gram witte basterd suiker
1 vanille stokje
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder in een kom en meng de droge ingrediënten met een garde.
Smelt de boter in een steelpan en giet in een beslagkom. Laat de boter iets afkoelen en roer er met een garde de suiker door. Klop dan een voor een de eieren door het boter mengsel.
Neem nu een spatel, zo een met een rubber laag tegen het plakken is super. En spatel beetje bij beetje de droge ingrediënten door het natte mengsel.
Vet een cake vorm in met boter en bak de cake gaar in 70 minuten. Even prikken of ie gaar is, afijn je weet hoe dat gaat toch!
Tip: je kunt een deel van het beslag vermengen met cacao en geraspte pure chocolade en wat sinaasappel rasp voor een marmer cake met chocolade zoals hierboven. Ook kun een deel vermengen met gemalen hazelnoten of amandelen en een scheutje likeur. En zo zijn er nog wel meer variaties te bedenken.
Mogelijkheden te over zou ik zeggen, succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf een reactie of stel een vraag.