Zoeken in deze blog

zondag 18 mei 2014

Kip Curry Indian Style

Het is een warm weekend, uitgelezen moment voor een slow cooking curry recept, zodat je met weinig moeite kunt genieten van heerlijk eten, en de meeste tijd in de tuin kunt doorbrengen!

Ingrediƫnten:
500 gr kipdijfilet
2 eetlepels Garam Marsala
2-3 eetlepels yoghurt

2 volle theelepels korrianderzaad
2 volle theelepels komijnzaad
1 volle theelepel fenegriek
1 volle theelepel venkelzaad
1 gedroogde spaanse peper
1/2 theelepel geelwortel (kurkuma)
1 theelepel kerrie marsala

2 grote uien
2 tenen knoflook
5 cm verse gember
1 eetlepel suiker
1 bouillonblokje (rund)
400-500 ml koud water
1 blik tomatenblokjes Ć” 400 gr
1 eetlepel tomatenpuree
10-15 curry blaadjes
3 zwarte kardemompeulen
Peper en zout uit de molen

Bereiden:
Begin een dag vooraf, snijd de kippendijen in blokjes van 2/2 cm, en doe ze in een glazen kom. Vermeng met de Garam Marsala en daarna met de yoghurt. Dek af met plasticfolie en laat een dag en nacht in de koelkast marineren.

Een dag later:
Rooster het fenegriek, venkel, komijn en koriander zaad samen met een gedroogde rode peper in een droge gietijzeren kookpan. Als het al omroerend flink kleurt en geurt giet het de kruiden dan over in een stenen vijzel en vermaal het tot een fijn poeder. Meng daar de kerrie en geelwortel (kurkuma) poeder door.

Verhit een flinke klont roomboter in een gietijzeren kookpan, en fruit daarin de gesnipperde ui met de suiker, zo'n 10 minuten goudbruin op hoog vuur. Pers de knoflook erbij en rasp de gember in de pan, even mee bakken. Voeg de droge kruidenmix toe en bak ook deze weer even kort mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Doe dan de; tomatenblokjes, het water, het verkruimelde bouillonblokje, gemarineerde kip, kardemom peulen en curry blaadjes in allemaal de pan en breng onder regelmatig roeren aan de kook.


Laat op heel laag vuur en af en toe voorzichtig roeren, in 2,5-3 uur langzaam garen (een sudderplaatje is ideaal).
Vlak voor het einde van de kooktijd proeven en afkruiden met peper en zout uit de molen.

Tip: Strooi nog wat vers gehakte koriander over een opgeschept bord. Heerlijk met een geurige Basmatirijst en /of Naanbrood (turks brood is er ook lekker bij).

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.