Ingrediƫnten:
600 gram riblap, in blokjes van 3/3 cm
100 ml rode wijn
1 rund bouillon blokje
2 laurier blaadjes
Klontje boter en scheutje olijfolie
1 blik tomatenblokjes Ć” 400 gram
2 rode paprika's in grove blokjes
1 grote rode ui, grof gesnipperd
1 gewassen prei in ringen van een 0,5 cm
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 verse rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korrianderzaad
1 theelepel zwarte peperkorrels
Grof zeezout
400-500 gram rode Kidney bonen, uitgelekt.
Bereiden:
Verhit de boter en de olie in een pan met dikke bodem, en bak daarin het vlees in porties goed aan. Doe al het vlees daarna terug in de pan en giet er de rode wijn bij. Verkruimel de bouillon erover en laat het samen met de laurierblaadjes zo'n 2 uur sudderen op een vlamverdeler of sudderplaatje.
Na twee uur vis je de laurier eruit, snijd je de groenten en voeg je deze samen met de tomatenblokjes toe aan het vlees. Rooster het komijn, korrianderzaad en peperkorrels in een droge pan. Daarna vermaal je de kruiden in een vijzel tot poeder. Voeg ook d kruidenmix toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat daarna weer een uurtje sudderen.
Voeg na drie kwartier de uitgelekte bonen toe, roer om en laat de bonen warm worden in de saus.
Breng op smaak met zeezout.
Location:Heerde,Nederland
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf een reactie of stel een vraag.