Zoeken in deze blog

zondag 20 november 2011

Hester's snelle kikkererwten pannetje

Mijn vrouw Hester kookt regelmatig een heerlijk kikkererwten gerecht. Het is snel makkelijk en er erg smakelijk, het recept vindt je hieronder. Hester gebruikt het liefst gedroogde kikkererwten, omdat die stevig blijven. Je kunt natuurlijk ook twee blikken van 400 gr gebruiken (eerst even uitlekken), voeg die echter pas toe als de aardappelen ongeveer half gaar zijn, anders koken ze helemaal stuk.

Ingredienten:
300 gr gedroogde kikkererwten
3 middelgrote vastkokende aardappelen
1 flinke ui
1 teen knoflook, geperst
1 gedroogd spaans pepertje
olijfolie
300 gr kipfilet
Santen (ongeveer 1/4 santenblok geraspt)
3 flinke eetlepels Marsala kerrie poeder
zout en peper

Bereiding:
Wel de avond van te voren de kikkererwten in ruim water en laat ze een nacht staan. Giet de erwten af en kook ze in ruim water met zout bijna gaar (zo'n 20 minuten). Snijd of knip de kip in blokjes en bak die in een hoge braadpan. Snipper de ui en knoflook, en doe erbij. Knip het pepertje boven de pan in ragfijne stukjes en fruit die ook even mee. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5cm bij 1,5cm en doe die bij het kipmengsel in de pan.
Meng de Marsala kerrie met zo'n 250 ml water en giet in de pan. De kikkererwten zijn nu bijna gaar, giet ze af en doe ze ook in de pan. Voeg zonodig nog wat water toe tot het mengsel ongeveer tot de helft in vloeistof staat (niet te veel water toevoegen!). Gaar de kip, aardappelen, en kikkererwten onder regelmatig voorzichtig omscheppen. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn, rasp je ongeveer 1/4 van het santen blok in de pan. Kook nog even door tot er een mooie binding ontstaat, en breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: lekker met een frisse salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.