Een mooi hertenbiefstukje of wildzwijn medaillon serveer je natuurlijk met een heerlijke wildsaus. Het recept hieronder maak ik altijd graag.
Ingredienten:
tomatenpuree 3 eetlepels
Ingredienten:
tomatenpuree 3 eetlepels
balsamico azijn 3 eetlepels
port 100 ml
wildfond zo’n 150 ml
1 gesnipperde middelgrote ui
twee flinke handjes gemengde paddenstoelen (gehakt)
1 teen knoflook geperst
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
peper en zout
klont roomboter
4 jeneverbessen geplet
1 kruidnagel
Bereidingswijze
Gebruik na de bereiding van het vlees direct dezelfde pan. Bak de gesnipperde ui, de gemengde paddestoelen en een geperst teentje knoflook kort in braadjus. Voeg tomatenpuree toe en laat op zacht vuur 2 minuten 'ontzuren'. Blus af met rode port en balsamico azijn. Voeg; de wildfond, de rozemarijn, kruidnagel, en jeneverbessen toe. Laat het vervolgens inkoken tot de helft. Zeef de saus en breng op smaak maken met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en roer de klont roomboter erdoorheen,dit geeft de binding niet meer laten koken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Schrijf een reactie of stel een vraag.