Zoeken in deze blog

zondag 27 november 2011

Pompoen soep

Van mijn schoonzus Angela kreeg ik als reactie op het kookschrift direct een leuk recept toegestuurd van een heerlijke pompoensoep. Bij deze deel ik 'm graag (met Angela's toestemming) met iedereen. wat ik zelf nog een leuke toevoeging vindt is een snuif gemalen kruidnagel, dat geeft een beetje een marokkaans tintje aan de soep. Bedankt Angela!

Ingredienten: 
1 pompoen (ca 1 kg), 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 groentenbouillonblokjes, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl citroensap, zout en peper, verse muntblaadjes fijngehakt (paar takjes), verse koriander, staafmixer.

Werkwijze:
Schil de pompoen, verwijder de zaden en hak de pompoen in grove stukken. Verhit de olie in een grote hoge pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 min. in olie. Bak de pompoenstukken daarna ook zo'n 2 min. mee. Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes, de komijn, kaneel en het citroensap toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat zo'n 20 min. zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over 4 komen. Garneer met de munt en koriander.

Tip:
Lekker met zelfgebakken broodstengels of vergebakken Turks brood en een klodder dikke Turkse of Griekse yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.