Zoeken in deze blog

dinsdag 24 juli 2012

Hester's Kippannetje met Tomaat en Oregano

Mijn vrouw Hester maakt dit eigen recept al jaren, het is heerlijk, eenvoudig en snel. Fijn als je niet veel zin hebt om uitgebreid te koken. Het lekkerste is natuurlijk om met verse kruiden te werken, maar het kan natuurlijk ook met gedroogde.

Ingredienten:
Scheut olijfolie
2 grote uien grof gesnippert
5 grote rijpe geurige trostomaten, in blokjes gesneden
4 kipkarbonades met bot (zonder vel)
2 handen vol vers gehakte oregano (of 2 eetlepels gedroogde)
4 รก 5 eetlepels zoete soyasaus (ketjap manis)
Peper en zout uit de molen

optioneel:
1 handje vers gehakte bladpeterselie
2 teentjes knoflook fijngehakt

Bereiding:
Verhit in een hoge braadpan met dikke bodem een flinke scheut olijfolie en bak de kipkarbonades op hoog vuur goed aan. Doe dan de ui (en evt. de knoflook) erbij en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de tomaten, soyasaus en de oregano toe (en evt. de peterselie) roer goed door en laat op matig vuur sudderen tot de kip zo gaar is dat hij van het bot valt (kooktijd is ongeveer 40 minuten afhankelijk van de grooote van de kipkarbonades.

Lekker met rijst en een frisse salade!