Zoeken in deze blog

zaterdag 10 augustus 2013

Snelle witlof taart

Soms heb je zo'n dag, geen zin om boodschappen te doen, geen zin om te koken maar wel met weinig moeite iets lekkers op tafel willen toveren... Vaak ontstaan juist dan creatieve nieuwe recepten met wat je in huis hebt zoals deze taart.

Ingrediƫnten:
6 blaadjes bladerdeeg uit de diepvries
Boter om quiche vorm in te vetten
Voor de vulling:
Een eetlepel bloem
3 eieren
150 ml kookroom
5-6 stronkjes witlof
250 gr hamblokjes
Handje gehakte bieslook
Handje grof gehakte walnoten

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quiche vorm in met boter, en bekleed de vorm met bladerdeeg.

Snijd de wortelaanzet van de witlof, verwijder de buitenste bladeren, halveer in de lengte. Nog even het bittere hart eruit verwijderen en dan de witlof in reepjes van een cm breed snijden.

Bak de hamblokjes kort aan op hoog vuur met weinig boter. Voeg de witlof toe, en bak even kort mee. De walnoten en wat peper en zout erdoor roeren en haal de pan van het vuur.

Klop in een kom een flinke eetlepel bloem met een scheut room glad. Voeg de eieren, bieslook en de rest van de room toe en klop tot een egale mix, goed afkruiden met peper en zout.

Schep met een schuimspaan het witlofmengsel in de quiche vorm, verdeel goed, en niet aandrukken! Bestrijk met een kwastje de deegranden van de quiche met het met het ei-room mengsel, en verdeel de rest over de taart. Bestrooi met de kaas en bak af in 45-50 minuten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.