Zoeken in deze blog

woensdag 7 augustus 2013

Zomerse risotto met gerookte zalm en rucola

Een heerlijke risotto met een fris zuurtje door de toevoeging van citroensap wat goed combineert met de zalm en de wat nootachtige eikenblad sla (rucola) , een echte aanrader!


Ingrediƫnten:
400 gr risotto rijst
1 ui
2 teentjes knoflook
Een volle eetlepel roomboter
1-1,2 liter groente bouillon
200-250 gr (koud) gerookte zalm
200-300 gr. Rucola
Sap van 1 citroen
Parmezaan snippers
Peper en zout uit de molen

Bereiden:
Smelt de klont roomboter in een kookpan met dikke bodem (gietijzer is top natuurlijk) en fruit daarin de fijngesnipperde ui en knoflook aan tot ze glazig zijn, voeg de risotto rijst erbij en bak deze kort mee tot de korrels glanzen.

Voeg dan ineens een liter bouillon toe en breng aan de kook. Blijf regelmatig roeren op matig tot laag vuur totdat de rijst gaar is. Soms wordt het mengsel te droog, en is de rijst nog niet gaar. Dan moet je nog wat bouillon toevoegen, even aanvoelen dus.

Als de risotto klaar is voeg dan de kleingesneden zalm, de grof gehakte rucola en het citroen sap toe. Warm even kort door en afkruiden met peper en zout uit de molen.

Serveer de romige risotto in een diep bord bestrooid met wat Parmezaan snippers.

Heerlijk op een zomerse avond met een goed glas Chardonnay erbij, proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.