Zoeken in deze blog

vrijdag 23 augustus 2013

Spagetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Alle ballen verzamelen! Geïnspireerd op de Amerikaanse spaghetti meatballs nog maar eens een lekkere saus voor bij de pasta.


Ingrediënten:

Voor de ballletjes:
400 gr gehakt
Enkele eetlepels extra vierge olijfolie
2 eetlepels verse of droge gemengde Italiaanse kruiden
Geraspte nootmuskaat noot
Peper en zout uit de molen

Voor de saus:
2 middel grote uien
2-3 tenen knoflook
1 kleine gedroogde Spaanse peper
2 blikken tomaten blokjes á 400 gr
1 klein blikje tomaten puree
1 bosje verse basilicum, blaadjes apart, steeltjes gehakt
1 eetlepel suiker
1 eetlepel rode wijnazijn
Extra vierge olijfolie

Bereiden:
Meng in een kom het gehakt met de Italiaanse kruiden en breng goed op smaak met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat. Meng een scheutje olie door het gehakt voor de binding en draai balletjes met een doorsnee van Ø 2,5-3 cm.

Verhit een koekenpan voeg 1 eetlepel olie toe en bak daarin de balletjes op hoog vuur al schuddend goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd apart.

Verhit een gietijzeren kookpan en doe daar een flinke scheut olijfolie in. Fruit hierin de ui, knoflook, tot ze glazig zijn. Bak de verkruimelde droge Spaanse peper, gehakte basilicum steeltjes en tomatenpuree even mee en voeg dan de tomaten blokjes, de azijn en suiker toe.

Laat de saus onder af en toe roeren 20 minuten pruttelen op laag vuur. Even de staafmixer erdoor voor een gladde saus, de balletjes erbij en goed doorwarmen. Afkruiden met peper en zout en grof gehakte basilicum blaadjes en klaar!

Tip: Lekker met volkoren pasta, een handvol geraspte parmezaan, en een frisse salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Schrijf een reactie of stel een vraag.